Forum użytkowników Yamaha XJ

Miłośnicy motocykli :)
Teraz jest piątek, 19 sty 2018, 00:52



Strefa czasowa: UTC [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: niedziela, 18 lis 2007, 18:14 
Mars napisał(a):
Cytuj:
Jeżeli masz sprzęta targanego zza miedzy to zerknij w brief.
Tam jest wszystko,o ile ktoś nie grzebał w moto już w kraju.


Moja jest sprowadzona z Holandii i nie ma napisanej mocy .


Myślę że jest. W formie (u mnie np) K45/8500 co oznacza 45 kW przy 8500obr. To w rubryce nr 7
Natomiast rubryka nr 6 podaje prędkość max,w moim przypadku (wersja open) 185 km/h


Góra
  
 
PostNapisane: niedziela, 18 lis 2007, 18:57 
Offline
Tańczący z wahaczem
Tańczący z wahaczem

Dołączył(a): niedziela, 21 paź 2007, 18:13
Posty: 271
Zdjęć: 2
Lokalizacja: Świecie
Chodzi o to , że nie ma tam nic na ten temat :
Yamaha ; 4BR...... ; XJ 600 s ; cyl.inh. - 0598 cm3 ; aant .cyl. - 4 ; Plaats waar framenr. is ingeslagen - R. TEGEN BALHOOFD ; Code - 00YA... - 20251286 . Zna ktoś ten " trudna język " ? :mrgreen:

_________________
ZHDK ARh"-".


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: niedziela, 18 lis 2007, 19:20 
YAMAHA typ.4BR model xj600s , pojemność 598 cm3, 4 cylindry... yyy... hmm... a reszta jest chyba w języku elfickim :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:


Góra
  
 
PostNapisane: niedziela, 18 lis 2007, 20:01 
Offline
Tańczący z wahaczem
Tańczący z wahaczem

Dołączył(a): niedziela, 21 paź 2007, 18:13
Posty: 271
Zdjęć: 2
Lokalizacja: Świecie
Tyle też rozszyfrowałem :mrgreen: . Serio nie ma nic , co by wskazało na moc , czy prędkość max. Zresztą nie czułem , żeby miała problem z szybkością , więc nie będę specjalnie drążył tematu .

_________________
ZHDK ARh"-".


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: poniedziałek, 19 lis 2007, 16:51 
Offline
Czyściciel szprych
Czyściciel szprych
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 3 sie 2007, 06:35
Posty: 49
Lokalizacja: Przemyśl
moja pochodzi z Francee, więc briefu brak, a co było na papierach to nie wiem bo zostały w urzędzie hehe a nie skopiowałem sobie na pamiątkę. Wydaje mi się jadnak że mam otwartą wersję, a co do 61KW to może jak będę sprzedawał to będzie karta przetargowa .. jedyna tak mocna Diva na rynku hehe.

_________________
pozdrawiam
Paweł (p_win)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: wtorek, 20 lis 2007, 23:59 
Offline
Wąchacz wydechu
Wąchacz wydechu
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 18 wrz 2007, 13:56
Posty: 199
Zdjęć: 7
Lokalizacja: Warszawa/Jabłonna
Mój motocykl: Yamaha XJ 900 S.
Mars napisał(a):
że nie ma tam nic na ten temat


Na pewno kupiłeś moto xj? Może masz papiery do czegoś innego?
Daj papiery tłumaczowi, znam ich umiejętności on lub ona wyczyta wszystko.
Szerokości

_________________
MGajdzior
... XJ 900, a po ...


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: środa, 21 lis 2007, 19:08 
Offline
Tańczący z wahaczem
Tańczący z wahaczem

Dołączył(a): niedziela, 21 paź 2007, 18:13
Posty: 271
Zdjęć: 2
Lokalizacja: Świecie
Pewnie dopiero na wiosnę oddam do tłumaczenia . Wczoraj otrzymałem jeszcze kopię faktury zakupu tego motoru w Holandii przez firmę . Jest na niej napisane coś takiego : Tellerstand : 24000 KM . Ani to kilometry ( bo ma 56 tys. ) , ani moc ( chociaż bym taką chciał :mrgreen: ) .

_________________
ZHDK ARh"-".


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: środa, 5 gru 2007, 21:06 
Offline
Jednośladowy spec
Jednośladowy spec

Dołączył(a): środa, 29 lis 2006, 10:39
Posty: 3208
Zdjęć: 0
Lokalizacja: Stalowa Wola
ja mam z austrii, 4BP, wpisane 40 kW i tyle ma, ale zmienie dysze głowne i bedzie 45 kW :)

_________________
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: czwartek, 6 gru 2007, 19:30 
Offline
Tańczący z wahaczem
Tańczący z wahaczem

Dołączył(a): niedziela, 21 paź 2007, 18:13
Posty: 271
Zdjęć: 2
Lokalizacja: Świecie
Zabrałem się za rejestrowanie motoru ( bo nie mam drugiej części DR ) i po przetłumaczeniu okazało się , że te 24 KM to kilometry ( coś im sie pomyliło ) . Wczoraj na przeglądzie tech. facet zapytał mnie jaką moc ma ten silnik , a ja mu powiedziałem , że wiem tylko iż powinien mieć 61 KM . Przeliczył to i wpisał 45 KW :mrgreen: . Dzisiaj przegrałem z biurokracją , więc jadę jutro - może go w końcu zarejestruję .

_________________
ZHDK ARh"-".


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: wtorek, 13 maja 2008, 20:24 
hehe no nie wiem moze ja jestem jakis inny ale w dowodzie mam JX 600 N :P błędy w urzedzie rzecz ludzka :)



Pozdrawiam:)


Góra
  
 
PostNapisane: piątek, 16 maja 2008, 11:37 
czeskie błędy to raczej norma, ja natomiast mam XJ 600 51J, 89r. a w dowodzie wpisane: YAMAHA BELGRADA 592 cm3 37 KW


Góra
  
 
PostNapisane: piątek, 16 maja 2008, 17:08 
Offline
Tańczący z wahaczem
Tańczący z wahaczem
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 18 sty 2008, 20:28
Posty: 471
Zdjęć: 5
Lokalizacja: Gdańsk
w dowodzie mam x3600s.Ale silniczek co?A potem w adnotacjach urzędowych dodano wpis;prawidłowa nazwa modelu xj600j. Po mojej interwencji j poprawiono na s.


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: środa, 21 maja 2008, 08:04 
Offline
Tańczący z wahaczem
Tańczący z wahaczem

Dołączył(a): wtorek, 12 gru 2006, 13:30
Posty: 244
Lokalizacja: KALISZ/ Wlkp. płd.
U mnie w dowodzie stoi XJ600s, a moto z 1987r.

_________________
Pozdrawiam
Robakkk

---------------------
BuMeWa R21
XJ600 51J(u nowego właściciela, ale niedaleko)
Jawa TS350(w stanie spoczynku, ale "na chodzie")


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: środa, 21 maja 2008, 21:14 
a może mi ktoś napisać czemu mam wpisane w karcie pojazdu w pozycji moc silnika 38 KW ?? to wychodzi ze mam 51 koni. może tak być?? czy ona jest zdławiona?? prosiłbym o wyjaśnienie. z góry dzięki!


Góra
  
 
PostNapisane: poniedziałek, 26 maja 2008, 07:50 
[quote="p_win"]dzisiaj zobaczyłem coś ciekawego w moim dowodzie, w rubryce P.2 mam wpisane 61kW, co daje prawie 83KM, niezłą mam rakietę hehe. Jeśli chodzi o inne rubryki to wygląda to następująco:

quote]

p_win nie masz najmocniejszej diversionki. Mnie wpisali 85 kW :shock: .Ciekawe skąd te dane biorą?


Góra
  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL