Forum użytkowników Yamaha XJ

Miłośnicy motocykli :)
Teraz jest środa, 24 sty 2018, 10:42



Strefa czasowa: UTC [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: środa, 6 paź 2010, 17:25 
Offline
Uzależniony od motocykli
Uzależniony od motocykli
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 28 maja 2009, 18:11
Posty: 1117
Zdjęć: 8
Lokalizacja: Kraków
Mój motocykl: TDM 900
miał ktoś jakieś doświadczenia? może jakieś rady? bo noszę się z zamiarem popełnienia takiego cosia : http://www.akcesoriamotocyklowe.pl/product_info.php?cPath=2_19&products_id=4508 i chciałbym się upewnić , że warto... albo uniknąć rozczarowania ;)

_________________
Jestem OAZĄ SPOKOJU... pie**olonym, k**wa, za**biście wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora...


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: niedziela, 10 paź 2010, 13:36 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 11 paź 2009, 09:34
Posty: 2462
Zdjęć: 3
Lokalizacja: Zabrze
Mój motocykl: TDM 850 4TX Brunduro
Jeśli to kupisz/kupiłeś, to napisz swoją opinię, gdy już tego użyjesz kilka razy. Gdyby się okazało dobre, też chyba wysupłam na ładowarkę kasę.

_________________
Piszę poprawnie po polsku


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: niedziela, 10 paź 2010, 13:47 
Offline
Polerant ramy
Polerant ramy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 21 sie 2010, 10:00
Posty: 78
Lokalizacja: Tarnów
szkoda że do aku o pojemności max 30Ah bo byłoby fajnie gdybym do auta też mógł jej użyć...

_________________
A z pocałunkiem poczekamy - powiedział książę schodząc ze śpiącej królewny...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 10 paź 2010, 14:36 
Offline
Uzależniony od motocykli
Uzależniony od motocykli
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 2 mar 2008, 08:23
Posty: 870
Lokalizacja: okolice Wołomina
Mój motocykl: TDM 900 '03
Ja mam coś takiego:
http://allegro.pl/prostownik-impulsowy- ... 56030.html
i jest git. Polecam, tu na forum już była o nich mowa. Opinie też były dobre. I tańszy od tego, który bulasa, wrzucił w linku.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 10 paź 2010, 14:48 
Offline
VIP Forum
VIP Forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 20 mar 2009, 18:31
Posty: 3198
Lokalizacja: Poznań
Mój motocykl: VFR750 & XT600
qwertx01 napisał(a):
Ja mam coś takiego:
http://allegro.pl/prostownik-impulsowy- ... 56030.html
i jest git. Polecam, tu na forum już była o nich mowa. Opinie też były dobre. I tańszy od tego, który bulasa, wrzucił w linku.


mam taką samą i jak na razie jestem z niej zadowolony, ładowarka odcina sama napiecie i niema opcji aby przeladowac akku

_________________
Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 10 paź 2010, 16:25 
Offline
Uzależniony od motocykli
Uzależniony od motocykli
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 28 maja 2009, 18:11
Posty: 1117
Zdjęć: 8
Lokalizacja: Kraków
Mój motocykl: TDM 900
pogadałem też z chłopakami z GP na temat tego co kto ma , czy jest zadowolony i czy jest sens pakowac kasę w Oxforda... wszyscy stwierdzili , że jeśli ma być używana do doładowywania przez zimę to nie ma sensu i kilka osób - w tym sprzedawca w zaprzyjaźnionym sklepie - poradzili mi kupić taką : http://www.akcesoriamotocyklowe.pl/product_info.php?cPath=2_19&products_id=85 i tak za cztery dychy zanabyłem ładowarkę , zobaczymy na wiosnę jak zadba o aku ;)

_________________
Jestem OAZĄ SPOKOJU... pie**olonym, k**wa, za**biście wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora...


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: niedziela, 10 paź 2010, 17:56 
Offline
Jednośladowy spec
Jednośladowy spec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 19 maja 2010, 06:02
Posty: 3215
Zdjęć: 4
Lokalizacja: Warszawa
Mój motocykl: 4KM, ZRT20A, ZXT20CC
300mA ?? co ty chcesz tym naładować?

_________________
Pozdro Herdek

zapraszam na serwis motocykli


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: niedziela, 10 paź 2010, 18:24 
Offline
Uzależniony od motocykli
Uzależniony od motocykli
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 28 maja 2009, 18:11
Posty: 1117
Zdjęć: 8
Lokalizacja: Kraków
Mój motocykl: TDM 900
nie naładować tylko podładowywać przez zimę (podłączone na stałe) - jak mam coś szybko ładować bo padło to dziekuję , takie aku miałem po ostatniej zimie i w drodze do Modlina (na szczęście akurat był salon moto przed Jankami) musiałem na prędkiego wymieniać na nowy bo po 2 kręceniach na stacji skończylo się na odpalaniu z kabli od puszkarza (wstyd jak cholera) , a aku do śmieci :mad:

jak ktoś potrzebuje to jest wersja 600 za 72 zeta

_________________
Jestem OAZĄ SPOKOJU... pie**olonym, k**wa, za**biście wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora...


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: niedziela, 10 paź 2010, 18:39 
Offline
Jednośladowy spec
Jednośladowy spec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 19 maja 2010, 06:02
Posty: 3215
Zdjęć: 4
Lokalizacja: Warszawa
Mój motocykl: 4KM, ZRT20A, ZXT20CC
no to chyba że czasami, bo non-stop pod prądem dla aku też nie dobrze.

_________________
Pozdro Herdek

zapraszam na serwis motocykli


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: niedziela, 10 paź 2010, 19:18 
Offline
Uzależniony od motocykli
Uzależniony od motocykli
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 28 maja 2009, 18:11
Posty: 1117
Zdjęć: 8
Lokalizacja: Kraków
Mój motocykl: TDM 900
to automat , doładowuje i się wyłączy , jak aku zasłabnie to go poratuje i tak wkoło macieju... a na ile się sprawdzi to wiosna pokaże ll

_________________
Jestem OAZĄ SPOKOJU... pie**olonym, k**wa, za**biście wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora...


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: poniedziałek, 11 paź 2010, 08:28 
Offline
Uzależniony od motocykli
Uzależniony od motocykli
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 28 maja 2009, 18:11
Posty: 1117
Zdjęć: 8
Lokalizacja: Kraków
Mój motocykl: TDM 900
tak w temacie - oferta z Lidla : http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_13678.htm

_________________
Jestem OAZĄ SPOKOJU... pie**olonym, k**wa, za**biście wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora...


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: poniedziałek, 11 paź 2010, 09:06 
Offline
Polerant ramy
Polerant ramy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 21 sie 2010, 10:00
Posty: 78
Lokalizacja: Tarnów
oo to za tydzień trzeba się zaczaić^^

_________________
A z pocałunkiem poczekamy - powiedział książę schodząc ze śpiącej królewny...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: poniedziałek, 11 paź 2010, 09:08 
Offline
Uzależniony od motocykli
Uzależniony od motocykli
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 2 mar 2008, 08:23
Posty: 870
Lokalizacja: okolice Wołomina
Mój motocykl: TDM 900 '03
bulasa napisał(a):
podładowywać przez zimę (podłączone na stałe)

a po co tak?? Ja wyjmuję aku, stoi w ciepłym miejscu a wiosną jak nie chce palić to ładuję. Myślę, że zima to za długi okres na trzymanie aku pod prądem.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: poniedziałek, 11 paź 2010, 09:19 
Offline
Czyściciel szprych
Czyściciel szprych

Dołączył(a): wtorek, 13 lip 2010, 19:31
Posty: 22
Lokalizacja: Warszawa/Ciechanów
qwertx01 bardzo źle robisz. Akumulator sam się powoli rozładowuje, a podczas tego procesu atomy siarki z elektrolitu łączą się z płytami ołowiowymi w akumulatorze. Ból w tym wszystkim jest taki, że ta siarka po czasie niechętnie się od nich odrywa. Akumulator traci w ten sposób część swojej pojemności. Także zalecane co jakiś czas jest doładowywanie odsiarczaniające małym prądem. Jeżeli twój akumulator na rozpoczęcie sezonu ładujesz praktycznie od zera to ciekawi mnie na ile starcza ci taki aku?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: poniedziałek, 11 paź 2010, 09:26 
Offline
Uzależniony od motocykli
Uzależniony od motocykli
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 2 mar 2008, 08:23
Posty: 870
Lokalizacja: okolice Wołomina
Mój motocykl: TDM 900 '03
muflonek napisał(a):
Jeżeli twój akumulator na rozpoczęcie sezonu ładujesz praktycznie od zera to ciekawi mnie na ile starcza ci taki aku?

Na ile to nie wiem. Narazie raz wymieniałem aku ten z którym kupiłem moto, historii jego nie znam. A nowe aku po zimie bez doładowywania odpala bez bólu także nie jest rozładowany do końca. Ile wytrzyma... kto to wie :wink: narazie ma rok (10k km) i daje radę.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL